Kävime tutustumassa Viron Tartoon ja samalla matkalla kävin Ricon, Kitty ja Ainon kanssa näyttelyissä x2.

Ensimmäisen päivän tuomarina oli Belgialainen Jos de Cuyper, vuosia sitten Imatrallakin arvostellut tuomari. Minulle sanotttiin, että jos koira liikkuu hyvin ja hampaat ovat tallella, ei ole mitään ongelmia menestyä...... Niinpä niin, koirat olivat nyt päättäneet toisin. 1. oli valioluokan uros M Wystrys, joka oli jostain syystä unohtanut kaikki edelliset näyttelyssäkäynnit ja käytös oli sen mukaista. Se juoksu oli neliraajavetoa, muutama raviaskelkin taidettiin jossain vaiheessa ottaa, seisominen -hui hai. Tuomari oli Ricon mielestä aivan ihana, sitä piti halata ja sille piti hieman valittaa tylsästä handlerista (ilm). Syystäkin sija oli 3. pu - siis ei enenmpää. Arvostelussa mainittiin, että liikkeitä vaikea arvostella.......Rico sai sertin, hyvä niin, mutta se ulkomaan cacib tuntuu olevan yhtä tiukassa kuin äidillä sertien haku. Onnistuihan se lukemattomien vara-sertien jälkeen Tirrilläkin joten eiköhän Ricokin saa sen puuttuvan cacibin..... Niin,matkan höysteenä oli vielä erään koiran puuttuvat numerot ja kahden koiran ripulointi. Matkailu avartaa - sanotaan.

Niin-  Kitty oli taas sitä mieltä, että häntä hävisi lauttamatkan aikana ja Aino esitti seisovaa koiraa, revi siitä huumoria.

Seuraavana päivänä oli uusi tuomari, hollantilainen Tineke  Pillement-Heijden. Rico valioluokan eh 3. käytös voisi rauhoittua tuomarin mielestä, Aino petrasi esiintymistä, sai kyllä kehittymättömyydestä h:n, mutta muuten arvostelu oli hyvä. Jostain syystä Kitty miellytti sertin ja vaca:n verran tuomaria, sijoitus oli pn2

14.11.2010 Jyväskylä kv tuomari Tino Pehar, Kroatia, hieno-Vieno oli pn4. ja sai sertin!